HAYATI

1949 yılında Çorum'da doğdu.
Çorum İmam Hatip Lisesi, İstanbul Yüksek İslam Enstitüsü ve İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ni bitirdi. 1972 - 1982 yılları arasında Galatasaray Lisesi'nde öğretmenlik yaparken, serbest avukatlık görevini de sürdürdü. Aktif siyasete başladığı 1983 yılından itibaren Refah Partisi İstanbul il yönetim kurulu üyeliği ve il başkan yardımcılığı görevlerinde bulundu. Çorum ve Bakırköy Belediye Başkan adaylığı ve İstanbul 8.Bölge Milletvekili adaylığında yer aldı. 1992 yılında Bakırköy'den ayrılarak ilçe olan Bağcılar'da seçimleri kazanarak bu ilçenin ilk belediye başkanı oldu. Sonrasında yapılan 4 yerel seçimde de oylarını artıran Feyzullah Kıyıklık, yaklaşık 15 yıl Bağcılar Belediye Başkanlığı görevinde bulundu. Görev süresi içine köklü değişimlere imza atan Kıyıklık, bir çok yeni proje ve uygulamanın mimarı oldu.

Siyaseti, "Gelecek seçimler için değil; Gelecek nesiller için" yapma düsturuyla 23. donem AK Parti İstanbul Milletvekili olarak TBMM'ye girdi. 24. dönem milletvekilliği için de yine İstanbul 3. Bölgeden aday olan Avukat Feyzullah Kıyıklık evli ve 3 çocuk babasıdır.

BELEDİYE BAŞKANLIĞI

1949 yılında Çorum'da doğdu. Çorum İmam Hatip Lisesi, İstanbul Yüksek İslam Enstitüsü ve İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ni bitirdi. 1972 - 1982 yılları arasında Galatasaray Lisesi'nde öğretmenlik yaparken, serbest avukatlık görevini de sürdürdü. Aktif siyasete başladığı 1983 yılından itibaren Refah Partisi İstanbul il yönetim kurulu üyeliği ve il başkan yardımcılığı görevlerinde bulundu. Çorum ve Bakırköy Belediye Başkan adaylığı ve İstanbul 8.Bölge Milletvekili adaylığında yer aldı. 1992 yılında Bakırköy'den ayrılarak ilçe olan Bağcılar'da seçimleri kazanarak bu ilçenin ilk belediye başkanı oldu. Sonrasında yapılan 4 yerel seçimde de oylarını artıran Feyzullah Kıyıklık, yaklaşık 15 yıl Bağcılar Belediye Başkanlığı görevinde bulundu.

 

15 YILDA BÜYÜK DEĞİŞİM
22 kilometrelik bir alanla İstanbul'un en büyük ilçelerinden biri olan Bağcıların nüfusu o yıllarda 10 binlerle ifade edilirken 2007 yılında bu rakam yaklaşık 750 bine ulaşmıştır. Bağcılar, ilçe oluncaya kadar çöplerin toplanmadığı yazın toz, kışın çamurdan geçilmeyen adeta unutulmuş, yaklaşık 200 ahırın bulunduğu bir yerleşim merkeziydi. Ulaşım ise neredeyse yok gibiydi. İlçeyi ikiye ayıran dere geçit vermiyor, sıkıntılar yaşanıyordu. 1992 yılında ekibiyle birlikte göreve gelen Feyzullah Kıyıklık, önce çevreyi yaşanır bir hale getirdi. Çöp sorunu çözdü. İlçeyi bir baştan bir başa asfaltla kaplayarak toz ve çamurdan kurtardı. Dereyi ıslah ederek büyük bir kısmının üzerini kapattı. Şehir planlamacılığında Bağcıları İstanbul'un en düzenli ilçelerinden biri haline getirdi. Bağcılar bugün kavşak ve yollarıyla İstanbul'un en önemli ulaşım noktalarından biri haline gelmiştir.

 

KATILIMCI DEMOKRASİ DE İLK'LER
Feyzullah Kıyıklık Türkiye de bir ilki gerçekleştirdi. Katılımcı ve demokratik belediyecilik anlayışıyla çeşitli gönüllü meclisler ve kulüpleri oluşturdu. Bunların başında halkın dilek ve şikayetlerini bizzat yerinde dinlemek için 'Halk Meclisleri'ni kurdu. Çocuk Meclisi, Gençlik Meclisi, Hanımlar Meclisi, Engelliler Meclisi, Çevre Kulübü ve İzci Kulübü diğer meclis ve kulüpler Kıyıklık'ın Türkiye genelinde yerel yönetimlerde gerçekleştirdiği ilkler arasındadır.

 

SOSYAL BELEDİYECİLİKTE ÖNCÜ
Kıyıklık, 15 yıllık belediye başkanlığı süresinde Bağcılar'ı kültürel alanlarla doldurdu Sancaktepe'de hizmete açılan 'Kültür Merkezi' ilçenin büyük bir boşluğunu doldurdu. Bağcılar halkının yılın her günü yararlanabileceği 'Halk Sarayı'nı kısa bir sürede tamamlayarak halkın hizmetine sundu. Bağcılar'a yakışır 440 yataklı bir hastane yaptırdı. Halk Ekmek Fabrikası açarak halkın ucuz ve kaliteli ekmek yemesini sağladı. Her mahalleye yeni ve modern 'Mahalle Konakları' yaptı. Sağlık Ocakları, Kütüphanaler, Çocuk evleri, Etüd merkezleri diğer kültürel yatırımları oldu. Zihinsel ve bedensel engellilerin ihtiyacını karşılamak için belediyeler tarafından ilk kez yapılan 'Rehabilitasyon Merkezi' açtı. Bunların yanı sıra sosyal ve kültürel faaliyetlere ağırlık verdi. Toplu nikah, sünnet ve gençlik şölenleri düzenledi. Ramazan etkinlikleri, komşuluk haftası ve yetimler haftası gibi faaliyetlere öncülük etti. Geziler, kültürel yayınlar, sinema ve tiyatro çalışmaları, sanat ve beceri kursları açılmasını sağladı.

 

KAMU YATIRIMLARINA ÖNCELİK
Bağcılarda askerlik şubesi, Adliye, Tapu ve Nüfus Müdürlüğü, Emniyet Müdürlüğü gibi devlet kurumlarının hizmet binaları yoktu. Bütün bu hizmetler için vatandaşlarımız Bakırköy'e gitmek zorunda kalıyordu. Bu kurum binalarının ilçemizde yapılmasına ön ayak olan Kıyıklık, bu hizmetleri ilçeye taşıdı. İlçede park ve yeşil alan yok denecek kadar azdı. Çocuk oyun alanları, spor salonları, havuz, fıskıyeler, stadlar, tenis kortları ve parklar yaptırdı. Bu parklar spor ve dinlence alanları olarak da düzenlendi. Bugün Bağcılar, parkı ve yeşili bol bir ilçe haline gelmiştir. Görev süresi içinde köklü değişimlere imza atan Kıyıklık, bir çok yeni proje ve uygulamanın mimarı oldu. Siyaseti, "Gelecek seçimler için değil; Gelecek nesiller için" yapma düsturuyla AK Parti İstanbul 3. Bölge Milletvekili adayı olan Avukat Feyzullah Kıyıklık orta derecede Arapça, Farsça ile İngilizce bilmekte aynı zamanda evli ve 3 çocuk babasıdır.

SİYASİ KARİYERİ

1949 yılında Çorum'da doğan Kıyıklık'ın siyasete ilgisi lise yıllarında başladı.

O yıllarda babasının Demokrat Partili olması nedeniyle aynı partinin devamı olan Adalet Partisi'ne sempati duyuyordu. 1969 yılında üniversite hayatına başladığında ‘Bağımsızlar Hareketi'ne katılarak siyasetle il temasını gerçekleştirdi. Bu hareketin devamı olan Milli Nizam Partisi ise 12 Mart muhtırası sonrası kapatıldı.

Kendisini siyasetin sağında gören Kıyıklık, ‘Milli Türk Talebe Birliği' ve 1973 yılında kurulan ‘Milli Selamet Partisi' çizgisinde çalışmalarını sürdürdü. 1980 öncesi dönemde Türkiye çok karışık dönemler yaşadı. Kavgalar, ölümler, toplum arasında büyük ayrışmalar ve bu ayrışmalar arasında kesin çizgiler oluştu. 1983 yılında yeni partiler kurulurken de Avukat Feyzullah Kıyıklık, 'Refah Partisi' içinde çalışmalarına kaldığı yerden başladı. 1984 yılında Çorum'dan Belediye Başkanlığı için aday olmasının ardından Refah Partisi İstanbul 8. bölge milletvekili adayı oldu ancak kazanamadı.

Ardından Refah Partisi İstanbul İl Yönetim Kurulu Üyesi olarak Başbakanımız Sayın Recep Tayip Erdoğan'la birlikte çalışmaya başladı. 9 yıl sürecek olan bu yolculukta il yönetim kurulu üyeliği, seçim işleri başkanlığı, teşkilat başkanlığı görevlerinde bulundu. 

1992 yılında ilçe olan Bağcılar'ın ilk belediye başkanı oldu. Sonrasında yapılan 4 yerel seçimi de oylarını yükselterek kazanma başarısı gösterdi. Yaklaşık 15 yıl süren Belediye başkanlığı dönemini 8 Mayıs 2007 tarihinde istifa ederek noktaladı. 22 Temmuz 2007 yılında yapılan milletvekili genel seçimlerinde AK Parti'den İstanbul Milletvekili seçildi. 

Siyaseti, "Gelecek seçimler için değil; Gelecek nesiller için" yapma düsturuyla 23. Ve 24. dönem İstanbul Milletvekilliği yaptı. TBMM'de Milletvekilliği görevi döneminde sırasında İç içişleri Komisyonu Üyeliği, Başkanvekilliği ve Başkanlığı, Meclis Çevre Komisyonu Üyeliği, TBMM Darbe ve Muhtıraları Araştırma Komisyonu üyeliği,  AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Başkan Yardımcılığı, AK Parti Disiplin Kurulu Üyeliği yaptı. 24. dönemde ise AK Parti İstanbul 3. Bölge'den Milletvekili Adayı oldu.


7 Haziran 2015 tarihinde yapılacak olan Milletvekilliği seçimleri için de AK Parti İstanbul 3. Bölgeden 3. sıra  milletvekili adayı oldu. BirlikVakfı ile Ensar Vakfı kurucu ve üyelikleri görevlerinde bulundu. İyi derecede Arapça, orta derecede İngilizce ve az derecede Farsça bilen Kıyıklık, evli ve 3 çocuk babasıdır.